A1 liga Hrvati u ‘akciji’ u skupini Zapad

U skupini A ili Zapad regionalne A1 lige, odigran je najveći dio utakmice. Već je znano da je ovaj dio natjecanja najbolje odigrao kotorski Primorac koji iz 10 utakmica ima isto toliko pobjeda. Jednako je tako sigurno da posljednja tri mjesta u ovoj skupini drže Slovenija, Cattaro i Budva na začelju. To su klubovi koji su odigrali svoje planirane utakmice za prvi dio A1 lige. Međutim, sve utakmice ipak nisu odigrane. To će se ‘ispraviti’ u sljedeća tri vikenda u kojima će četiri preostale momčadi, odreda hrvatski klubovi odigrati međusobno svaki po tri utakmice. Susreti 8. kola na rasporedu su ove subote.

U Splitu će domaći OVK Split dočekati momčad s kojom su se dosad dvaput susreli ove sezone, te oba puta izgubili. Doduše, ne baš lako i jednostavno. U 1. kolu u zadarskom Višnjiku je domaćin pobijedio 12:9, ali još početkom zadnje četvrtine je bilo ‘samo’ 9:8 za Zadrane. Prije tjedan dana ova dva kluba su se ‘sudarili’ u Šibeniku, u kvalifikacijama za Hrvatski kup i tada je u izvanredno izjednačenom susretu Zadar 1952 slavio minimalno, 9:8.

Ništa manje zanimljivo neće biti, vjerujemo, u Korčuli. Ondje KPK dočekuje Medveščak nad kojim su slavili u Zagrebu u 1. kolu, te baš s tom utakmicom najavili zasad jako dobru i uspješnu sezonu. U 7 utakmica, pet pobjeda i porazi samo od vodećeg Primorca (očekivano) i nedavno od Zadra 1952 (manje iznenađenje). S druge strane, Medvjedi su sada bitno uigraniji nego prije mjesec dana. Vjerujemo da im ne nedostaje ni motivacije i to ne samo u pogledu uzvrata za poraz u 1. kolu, već u činjenici da bi trijumfom na otoku Korčuli, skočili do 2. mjesta.