Sažetak 2. dana turnira u Zadru

Za razliku od prethodnog ili prvog dana natjecanja u zadarskom bazenu u Višnjiku, kada smo najzanimljiviju utakmicu vidjeli u zadnjem paru (tada je to bio Cattaro – KPK 9:10), sada nije trebalo čekati toliko dugo ili do kraja dana. Baš suprotno, sada je prva utakmica dnevnog rasporeda bila najneizvjesnija. Zanimljivo, opet je Cattaro bio u njoj i za Kotorane ono najlošije – ponovo su izgubili za gol razlike.

Zadarski ‘vrtuljak’

Utakmicu Zadra 1952 i Cattara obilježile su mini-serije svake momčadi. Uredno, serije od po tri gola. Prve dvije-dvije i pol četvrtine rezultatski ravnopravan vaterpolo. Takav je bio i rezultat (5:5), a onda je počelo. Mini-niz domaćina od tri gola i to postignuta u samo 2 minute za vodstvo Zadrana 8:5. Sada je Cattaro ‘uzeo stvar u svoje ruke’, te su Kotorani zatresli triput zaredom mrežu domaćina, poravnavši na 8:8. To je već bilo početkom zadnje četvrtine, šest minuta do kraja. Nije kraj. Zadar 1952 niže tri pogotka i dolazi do prednosti 11:8! Do kraja još tri i pol minute. Pa, za ovakvu utakmicu, možda i dovoljno. Doista, Cattaro je krenuo u tom smjeru. U samo pola minute su smanjili na 11:9, pa onda malo više od minute do kraja i na minimalnih 11:10. E, tu su stali. Nije bilo više možda ni vremena, ponešto eventualno i snage, ali bilo kako bilo, Zadar 1952 je napustio bazen puno radosniji.

Raspucani Korčulani

Reprezentacija Slovenije je zabilježila i drugi poraz u dva dana. Nakon Medveščaka dan ranije, sada je bolji bio KPK. Štoviše, puno bolji jer dosta govori rezultat 24:9. Posebno upada u oči dobra raspodijeljenost golova po različitim strijelcima. Svih 12 Korčulana, dakle bez vratara, postigli su po barem jedan gol. U prve dvije četvrtine je KPK postigao po 5 golova, da bi onda značajno ubrzali, pojačali ritam, pa je tako korčulanski sastav samo u trećoj četvrtini dao čak 10 golova. Postići 10 golova u 8 minuta u seniorskom vaterpolu… nije baš svakidašnja pojava.

Novi poraz Budve

Nije ovo baš sezona za pamćenje momčadi Budve. U 12 utakmica dosad su čak 11 puta bili poraženi. Posljednji u nizu posrtaja bio je u petak od OVK Splita. Najveći posao su Splićani očito napravili u trećoj četvrtini koju su dobili 4:0. Četiri razlike jest presudno ako spomenemo da je završilo 6 plusa za Splićane.

Primorac ne zna za opuštanje

Vodeći sastav A1 lige, skupina Zapad, kotorski Primorac nikada se ne umara. U ritmu i rešetanju suparničkih mreža, te brižnom skupljanju bodova. Jednostavno se čine nezaustavljivima. Na svojoj su to koži osjetili igrači Medveščaka. Do 4:4 sredinom druge četvrtine još nekako, kasnije nikako. Barem Zagrepčani. Kotorani – kolosalno. Zadnje tri četvrtine, 15:2.