Sažetak 1. dana turnira u Zadru

Prvi dan nadmetanja u bazenu u Višnjiku protekao je u tročetvrtinskom taktu. Pod tim mislimo na tri ‘lagane’ utakmice, barem s aspekta pobjedničkih sastava, te vrlo uvjerljive pobjede i jednu napetu, neizvjesnu i sa solidnim preokretom.

Neumorni Primorac

Kotorane smatramo neumornima u pogledu upornosti u nizanju pobjeda. Nisu im ‘dosadile’, posebno ne izrazito uvjerljivo. Protiv OVK Splita je lider skupine A iskazao baš te svoje odlike koje ih uostalom i krase cijeli dosadašnji dio sezone. Nakon treće četvrtine je bilo čak 14:1 za Primorac i time smo vjerojatno dosta ili sve baš rekli.

Medveščak jači od Dežele

Reprezentacija Slovenije je imala svoje zvjezdane trenutke na prethodnom turniru u Kranju kada su ubilježili dvije pobjede, uz jednu s ranijih turnira. No onda… Onda su se u Zadru ‘sudarili’ s Medveščakom. Prva četvrtina 7:1 za Medvjede. U osam minuta je zagrebački sastav u biti završio ‘priču’, te su daljnje tri dionice odigrali rutinski, svaku su dobili s po golom razlike i na koncu završili utakmicu na +9.

Lagano i Zadrani

Pod rubrikom ‘laganih’ utakmica možemo uvrstiti i onu između Budve i domaćina turnira, Zadra 1952. U ovom je pak susretu, 8:1 za Zadar 1952 bilo već nakon druge četvrtine. Efikasnost su zadarski igrači nastavili dokazivati i u zadnjoj četvrtini u kojoj su postigli 7 golova u 8 minuta. Čisto, glatko i zasluženo.

Korčulani od poraza do pobjede

Najzanimljivija je zato bila posljednja utakmica prvog dana u Zadru. U vodi Cattaro i KPK. Svakoj je momčadi, rekli bi tako, pripala po jedna polovica utakmice.

Nakon prve dvije četvrtine Cattaro je uvjerljivo vodio (7:3), drugu su dionicu dobili 4:1 i baš su se doimali suvereno u bazenu. Što se dogodilo u nastavku, vjerojatno će analizirati, ali ono što se dalo za zamijetiti u drugom dijelu utakmice je sjajno izdanje Korčulana. Momčad KPK je treću dionicu dobila 4:0, te se potpuno vratila u susret (7:7). Nisu na tomu stali jer je nakon dvije minute bilo plus 2 za sastav trenera Marjana Kosovića (9:7) ili u biti niz od 6-0 za hrvatsku momčad. Malo više od tri i pol minute do kraja je Cattaro uspio poravnati iz peterca (9:9), ali je golom Marina Borovčića Kurira, dvije i pol minute prije kraja, KPK došao do vrijedna tri boda kojim i dalje drže drugo mjesto na tablici skupine A.