Uzbudljiv početak borbi za poredak

Utakmicama 1. kola počeo je drugi dio nadmetanja prve etape Premier lige, skupine A ili Zapad. Skupina je razdijeljena kako smo pojasnili na poredak od 1. do 3. mjesta, te od 4. do 7. mjesta. Krećemo s onim ‘višim’ dijelom, borbom za vrh.

Jugaši opet svladali prvaka Crne Gore

Drugi put u četiri dana, hrvatski je doprvak pobijedio crnogorskog prvaka. Nakon srijede u Herceg Novom, Jug Adriatic osiguranje je ponovo pobijedio, ponovo minimalno, ali ne i nezasluženo sastav Jadrana iz Herceg Novog. U biti, koliko god rezultat na kraju bio minimalan i sa šutom Novljana u zadnjim sekundama za moguće izjednačenje i peterce, ostaje činjenica da su jugaši cijelo vrijeme vodili, odnosno da gosti niti jednom nisu bili u prednosti. Baš kao i prošle srijede. Imali su Gospari u nekoliko navrata vodstvo od 2-3 gola razlike (7:4 i 8:5). Novljani su pak pri put izjednačili tek u zadnjoj četvrtini (10:10). Od tog trenutka, zadnjih 6 minuta slijedila je igra ‘gol na gol’. Stalno s istim scenarijem – domaćin bi poveo, gost ne bi odustajao. U samoj završnici, 34 sekunde do kraja, kanadski centar u redovima Dubrovčana, Bogdan Djerkovic je pogodio za 13:12, ali ostao je pun napad za gosta. Novljani su to iskoristili za izbačaj (isključenje Burića kod jugaša), a u napadu s igračem više i nakon minute odmora, s dva metra je pucao Jovan Vujović, vratar Toni Popadić desnom nadlakticom obranio. Nije to bilo sve. U zadnjoj sekundi je slijedio još jedan pokušaj Jadrana (HN). Parabola s desnog krila pogađa vratnicu. Jugaši slave pobjedu i nova tri boda.

Šibenčani zasluženo slavili protiv Mladosti

Kriza Mladosti se samo sve više produbljava. Nakon poraza u srijedu od Primorja EB uz Savu, sada su poraženi i od Solarisa, opet u Zagrebu, ali na drugom bazenu (Svetice). Podatak o bazenu je i manje bitan, ali pobjeda Sunčanih je od velikog značaja za taj klub jer su ovime značajno bliži osiguranju ostanka ili statusa dijela Premier lige i sljedeće sezone. Pobjeda 11:10 za Solaris mnogima bi rezultatski aludirala na minimalnu, mukotrpno ostvarenu. Nije da se Šibenčani nisu potrudili za ovaj trijumf, ali on je u načelu puno, puno viši nego što to rezultat govori. Uostalom, nakon treće četvrtine je rezultat bio 10:5 za Solaris! Zagrepčani nisu dali gol malo više od 15 minuta. Od sredine druge do početka zadnje četvrtine. Antonio Petković i Roko Pelicarić (obojica po 4 gola), ali i Marin Vrdoljak, Duje Akrap odigrali su sjajnu utakmicu i posve nadvisili Žapce.

Uvjerljivi Riječani

Primorje EB nije imalo baš nikakvih problema protiv Mornara. Momčad iz Splita nije osvojila ove sezone niti jedan bod, te je bilo teško za iščekivati da će to učiniti na Kantridi. Zahuktali Hinićev stroj počeo je s 4:0, potom malo zastao, čak i izgubio drugu dionicu, a onda je (takav je dojam), trener Hinić podsjetio svoje mladiće da utakmica nije gotova i da opuštanja ne smije biti. Odgovor? Treća je četvrtina završila 6:2 u korist domaćina. S ova nova tri boda, Riječani su jako, jako blizu osiguranom statusu premierligaša i sljedeće sezone. Upravo im je to i bio cilj uoči ove sezone.