Sažetak 4. dana turnira u Zadru

U bazenu u Višnjiku okončan je i 4. turnir A1 lige, skupine A ili Zapad. U ovom dijelu natjecanja spomenute skupine, ostala su za odigrati odnosno popuniti se još dva kola i to utakmicama između hrvatskih klubova. No, ono što se zapravo znalo i prije zadarskog turnira, u Višnjiku je i definitivno potvrđeno – kotorski Primorac suvereni je vladar skupine A. Kotorani su ubilježili 14 pobjeda u jednako toliko utakmica, za sve su jednostavno neuhvatljivi.

Medveščak bolji od Budve

U svakoj četvrtini pobjeda, jednom s golom viška, a preostale tri dionice s dva pogotka razlike. Tako je, iz minute u minutu sraza Budve i Medveščaka, rasla polako, ali sigurno prednost Zagrepčana sve dok se nije zaustavila na 7 pogodaka razlike u korist Medvjeda. Budvanima je ovo bio 13. poraz u 14 utakmica, te su dosta čvrsto ‘prikovani’ na dno poretka.

OVK Split u zadnjih 8 minuta do pobjede

Utakmica Cattara i OVK Splita je na koncu ispala kao jedina ponešto neizvjesnija utakmica dana. Cattaro doduše nije niti jednog trenutka vodio. Samo su u tri navrata nakratko izjednačili, ali momci trenera Ivana Bjelobrkovića nisu ni dopuštali suparniku da im previše ‘pobjegne’. Uostalom, u zadnju se četvrtinu i ušlo s minimalnom prednošću Splićana (10:9). U početnim minutama zadnje dionice su izabranici Joška Krekovića osigurali pobjedu, došavši prvi put do tri razlike (12:9). Sredinom četvrtine i još jednom (13:10). Dostatno za tri boda Splićana. Za Cattaro vrlo uvjerljiv u pogledu golova bio je Marko Milić – 6 pogodaka. No, OVK Split je imao dvojicu takvih – Marko Elez i Ante Carev, obojica po 5 golova.

Primorac Express

Kotorska momčad, sastav Primorca pokazali su i dokazali toliko puta ove sezone da su zaista za klasu jači od ostatka konkurencije. Nije tu više riječ ni samo o pobjedama, već su sve izražene izrazito nadmoćno. Posljednja u nedjelju u Zadru i to protiv drugoplasirane momčadi u skupini, KPK. Čak 14 golova razlike. Protiv inače vrlo dobrih Korčulana su u dvije četvrtine postigli po 7 golova! Pobjednik je ovdje jako brzo riješen, budući da je u polovici utakmice bilo 11:4 za Primorac.

Zadrani ostavili Slovence na minus 10

Slovenskoj je reprezentaciji možda u ovom trenutku malo i naporan turnir s četiri utakmice u četiri dana. Još bolnije je sigurno kada i sve četiri izgubite, k tomu vrlo uvjerljivo. Izbornik Štromajer imao je protiv Zadra 1952 na raspolaganju samo 11 igrača u zapisniku, tako da je to dodatno otežalo situaciju za Sloveniju. Trener Zadrana, Goran Jovančević je imao brojčano gledano puni sastav, ali je neke igrače za ovu priliku ipak izostavio. Od vratara Roka Lazića, preko Marina Jovančevića, Tonija Grozdanića… I bez njih, lagano su i visoko slavili Zadrani, čak 18:8.