Senzacija na Savi

Usudili bi se navesti – najveće iznenađenje cijelog dosadašnjeg dijela sezone u Premier ligi! Mornar, momčad koja do dolaska u Zagreb nije imala niti jedan bod, te manje-više dosta uvjerljivo od svih izgubila, na bazenu uz Savu je nonšalantno svladala Mladost! Ujedno su time korjenito ‘razbili’ prijašnje pretpostavke u najavi susreta da je Mladost naglašeni favorit i da je iznenađenje teško očekivati. Sport je još jednom pokazao svoju stranu nepredvidljivosti.

Mornarevci su odigrali sjajno, a počeli fenomenalno – 3:0! Za ‘dobro jutro’. Zagrepčanima naznaka da na kraju utakmice neće moći reći ‘laku noć’. Mladost je uspjela poravnati (3:3), ali vrlo brzo su, početkom druge četvrtine opet bili u minus 3 gola (3:6). Vodili su mornarevci kasnije i 7:4, a u trećoj četvrtini bilježimo i najveće vodstvo – 9:4 za momčad trenera Borisa Pavlovića. Ferdinand Josip Bušelić je izluđivao mladostaše, postigavši do kraja utakmice čak 6 golova. Početkom zadnje četvrtine je Mladost uspjela drugi put na utakmici poravnati (10:10), ali samo koju minutu kasnije Mornar se opet odvojio na 12:10 i vodstvo više nisu ispuštali iz ruku.

Velika pobjeda i prvi bodovi Mornara, te produbljivanje krize u Mladosti. Zagrepčanima je ovo već treći uzastopni poraz, a svi u Zagrebu – Primorje EB (8:10), Solaris (10:11) i sada Mornar (12:13).