Dva dvoboja u petak

Kao što smo prethodnog dana najavili, slijedi nam malo intenzivniji „produženi vaterpolski vikend”. Nije riječ o toliko baš velikom broju utakmica, ali gotovo pa će se svakog dana u nekom od bazena odigravati dvoboji bilo Premier ili A1 lige.

Tako će petak, 17. XI. donijeti dva susreta. Kronološki, prvo će od 17.00 sati u poljudskom bazenu u vodu OVK Split i KPK. Riječ je o utakmici 9. kola A1 lige. Ova dva kluba su se sastala prije gotovo mjesec i pol dana, u 2. kolu u Korčuli kada su domaćini slavili 12:8. Nije to baš bio tako jednostavan susret za Korčulane kako to možda sugerira rezultat. Naime, do sredine treće četvrtine utakmica je bila posve ‘otvorena’, sportskim rječnikom izrečeno.

Korčulani su drugi na ljestvici, pokazali su se poprilično postojanim u kvaliteti. S druge strane, OVK Split je s odmicanjem vremena, malo po malo počeo podizati formu, te se sada čine uigranijima, time i opasnijima nego na početku sezone. Iako je KPK lagani favorit, ne bi trebalo iznenaditi niti ako domaćin opasno zaprijeti ili možda čak i nešto više.

U večernjim satima, od 20.45 u Zagrebu će pak, u Premier ligi, skupina A – poredak od 4. do 7. mjesta, Mladost dočekati Mornar. Zagrepčanima ova utakmica i ovakav suparnik dolazi možda u najboljem trenutku. Naime, nakon dva uzastopna poraza u Zagrebu (Primorje EB i Solaris), Mladost ima priliku prekinuti svoj crni niz protiv suparnika koji nema dosad niti jedan bod. Riječ je o utakmici koja se službeno vodi kao 2. kolo poretka 4. – 7. mjesta.

Dometnimo još i da je utakmica Solaris – Primorje EB (Premier liga, 4. – do 7. mjesta), koja se trebala odigrati u subotu, 18. XI. prebačena na drugi datum, točnije 29. XI.