‘Luda’ završnica u Zadru

Kakva utakmica i kakav preokret u Višnjiku! Preokret koji sada jamči još intrigantnije 10. kolo (jedino još nekompletno) skupine A ili Zapad u A1 ligi. Medveščak je naime pobijedio u gostima i to nakon što su zadnju četvrtinu dobili s nestvarnih 6:1!

Do kraja treće dionice, ova je utakmica protjecala u skladu s očekivanjima i najavama. Dvije izjednačene momčadi, pa onda shodno tomu i takav rezultat. Kako u prve dvije četvrtine, tako i u trećoj na koncu koje je domaćin vodio, ali minimalno (8:7). U prve 24 minute momčadi su se mijenjale u vodstvu, ali ono je uglavnom bilo na samo 1 razlike, za jednu ili drugu stranu. Iznimka je tek bilo jedno, kratkotrajno vodstvo domaćina pred kraj treće četvrtine (6:4).

Zadnja četvrtina je bila u najmanju ruku čudesna. Od utakmice u ‘egalu’, do uzastopnih 6 pogodaka Medvjeda ili od 8:7 za Zadrane do 13:8 za Zagrepčane. U zadnjim sekundama je čak suđen i osobito grubi prekršaj (eng. brutality) gostujućem igraču Josipu Reichelu, ali to je bilo samo 20-ak sekundi prije kraja, te nije imalo bitnijeg utjecaja na ovu utakmicu.

S ovakvim ishodom, Medveščak je preskočio Zadrane na 3. mjestu, ali u zadnjim utakmicama 10. kola, sljedeće subote moguće je da Medvjedi dođu i do 2. mjesta u skupini. Za takvo što trebaju kod kuće svladati OVK Split, ali i iščekivati da Zadar 1952 u Korčuli pobijedi KPK. S tim da se i Zadrani imaju za što boriti jer bi ih pobjeda nad Korčulanima ostavila na trećem mjestu, a KPK ‘spustila’ na 4. poziciju. Tko bi se nadao ovako uzbudljivom zadnjem kolu prvog dijela natjecanja u A1 ligi, skupina A.