Završena natjecanja u skupini A, A1 lige

Korčulanskom utakmicom, zaostalom iz 10. kola, između domaćeg KPK i Zadra 1952, okončan je prvi dio sezone u A1 ligi, točnije skupini A ili Zapad.
Nakon ukupno 14 odigranih kola, prvo je mjesto (osigurano već ranije) pripalo Primorcu iz Kotora. Drugo je mjesto upravo susretom i pobjedom nad gostima iz Zadra, zaslužio KPK iz Korčule. To nadalje znači da će u daljnje razigravanje za sam vrh A1 lige, poredak od 1. do 4. mjesta, upravo ova dva prvoplasirana kluba. Ondje će im se pridružiti dva najbolja sastava skupine B (Istok) iz A1 lige.

Uoči utakmice u Korčuli, postojala je dvojba u pogledu osvajanja drugog mjesta. Naime, aspiranata su bila dva, upravo Korčulani i Zadrani i to po vrlo jednostavnoj računici – tko pobijedi u 32 minute (dakle bez peteraca), osvaja 2. mjesto. Zadrani bi se naime u slučaju pobjede u Korčuli bodovno poravnali s KPK, ali bi zbog boljeg omjera bili mjesto iznad. Tako je to izgledalo prije susreta.

Gosti su bolje krenuli ili otvorili, uostalom i vodili su 5:3 nakon prvih osam minuta. U poluvremenu je još bio egal, daleko smo tada bili od konačnog odgovora. Goste je predvodio Marin Jovančević koji je u prve dvije četvrtine postigao čak 5 od ukupno 6 golova Zadra 1952. Sjajan učinak igrača, ali problem je nastao dakako kada su Korčulani još malo jače pripazili na najveću im prijetnju. Tada su Zadrani stali.
U trećoj četvrtini je KPK napravio prvu osjetnu razliku, povevši 10:7.

Sredinom zadnje dionice je gost došao na gol zaostatka. Prvo 10:9 (iz peterca je strijelac bio opet Marin Jovančević, njegov 6. gol na utakmici). Do dvije minute prije kraja, bili smo daleko od konačnog rješenja (11:10). Tada je Luka Vukić ‘podigao ulog’, golom za 12:10. U zadnjoj minuti je za Zadrane, Mate Čačić pogodio za smanjenje na gol zaostatka (12:11). Do kraja tek 40-ak sekundi. Bilo je nade za goste u slučaju obrane, ali nada je ugasla kada je i opet pouzdani Luka Vukić pogodio za 13:11 vodstvo KPK. Točno 20 sekundi do kraja, to je riješeno pitanje pobjednika, koje je štoviše čak malo i ‘podebljano’. Naime, zabrzali su malo u napadu Zadrani, pa je sekundu prije kraja za konačnih 14:11 pogodio i Tomislav Denoble.