Riječani u Crnici slavili u završnici

Samo je još jedno kolo ostalo za odigrati, samo još dva susreta, u nadmetanju za poredak od 4. do 7. mjesta skupine A ili Zapad, Premier lige. U srijedu navečer su naime u Šibeniku, zaostalu utakmicu odigrali Solaris i Primorje EB. Jednima i drugima svojevrsna ‘generalka’ za Final Four Hrvatskog kupa koji će se odigrati u Zadru, 1. i 2. XII.

U trećem ovosezonskom ogledu između ove dvije momčadi, Riječani su i treći put slavili. Sada doduše i najteže ili s najmanjom razlikom. Prethodne dvije utakmice, obje u Rijeci je Primorje EB dobilo puno uvjerljivije (20:6 u kvalifikacijama Eurokupa, kada su oba kluba već prošla dalje, te 15:11 u prvom dijelu Premier lige). Sada smo pobjednika dobili tek u zadnje 2 minute, možda i manje. No, dobili su gledatelji puno više.
Atraktivnu i uzbudljivu utakmicu, dinamičan susret s obratima u kretanju rezultata, sjajnim potezima pojedinaca…

Gosti su krenuli furiozno, te nakon nekoliko minuta već vodili 3:0. Međutim, Šibenčani nisu baš plašljivi, već su mirno do kraja prve četvrtine smanjili na za njih podnošljivijih 3:4. Dva je gola dao Petković, jednog Vrdoljak. Ima logike i očekivanog u tomu. Najiskusniji su preuzeli odgovornost.

U drugoj dionici potpuni preokret. Sada je Solaris u vodstvu, s tim da je prvo i opet Petkovićevo djelo (istina iz peterca), za 7:6. No, u zadnjoj minuti poluvremena, preko centra Bulata i opasnog, rasnog strijelca Pelicarića, domaćin je poveo s +2 gola (9:7).

Kao na kakvom vrtuljku, klatno je sada valjalo prevagnuti na drugu stranu, riječku. U trećoj četvrtini je gost poravnao, a preko kapetana Tina Brubnjaka (4 pogotka u cijeloj utakmici, baš kao i kolega mu na suprotnoj strani Petković) i poveo (10:11).

U posljednjoj dionici je trebalo pričekati završnicu kako bi dobili pobjednika. U niti 30 sekundi, Karlo Babić i Nizozemac, Kas Te Riele pogađaju za vodstvo gostiju od dva pogotka (11:13). Solaris je smanjio, da bi onda Karlo Babić postigao i još jedan gol, a baš su to bila njegova jedina dva na utakmici, (12:14). Do kraja još samo 50-ak sekundi, pitanje pobjednika riješeno. Baš kao i pitanje prvog mjesta u poretku od 4. do 7. mjesta.