U 3 dana 8 utakmica

Kao i prošlog vikenda, i ovog se ponovo družimo s A1 ligašima pred kojima su utakmice za konačan poredak grupirane u tri dijela – poredak od 1. do 4. mjesta; zatim od 5. do 7.; te od 8. do 10. mjesta. Za razliku od prošlog vikenda kada se igralo samo u petak i nedjelju, sada je u kalendar natjecanja ‘uletjela’ i subota. Drugim riječima – tri uzastopna dana vaterpola od Valjeva, preko Beograda, Zagreba, Zadra, Splita do Kotora. Krenimo redom.

‘Lov’ na Primorac
U petak i nedjelju će klubovi poretka od 1. do 4. mjesta odigrati 3. i 4. kolo, a možda bi zajednički nazivnik mogao biti kako se nastavlja ‘lov’ na Primorac. Naime, Kotorani su jedini sastav koji ima maksimalan broj bodova odnosno 4 pobjede iz toliko utakmica (ne zaboravimo da se radi i o prijenosu bodova iz dvije utakmice prvog dijela natjecanja).
Primorac će gostovati u Srbiji kod Valisa u Valjevu u petak, dok će NBG Vukovi u svom bazenu dočekati Korčulane iz KPK. Prije tjedan dana Primorac nije imao doma problema protiv Valisa (12:8), dok je u Korčuli odigran neizvjestan susret u kojem su slavili NBG Vukovi (11:12).
Nedjelja donosi 4. kolo ovog poretka i novo gostovanje Primorca i KPK. Korčulani će kod Valisa, a potencijalno bi možda najzanimljiviji susret mogao biti onaj u Beogradu između Vukova i Primorca. Moguće za Kotorane i najteže gostovanje. To će pokazati ovaj vikend.

Derbi Medveščaka i Vojvodine
Poredak od 5. do 7. mjesta donosi nam dvije utakmice ukupno odnosno po jednu u subotu i nedjelju. U obje su Novosađani gosti u Hrvatskoj. Prvo u subotu u Zagrebu kod Medveščaka. Utakmica dva vodeća sastava koji imaju po 6 bodova (Vojvodina utakmicu manja) zaslužuje vjerojatno epitet derbija vikenda u ovoj skupini ili poretku. Prije tjedan dana u bazenu Slana bara u Novom Sadu, Vojvodina je pobijedila Medvjede u utakmici koja nije ‘škrtarila’ golovima (17:13). Sad ćemo vidjeti jesu li medveščakovci spremni na uzvrat.
Dan kasnije, u nedjelju, Vojvodina gostuje u Višnjiku kod Zadra 1952. Zadrani istina nemaju niti jedan bod, no ne treba na tom podatku graditi neka predviđanja. Zadar 1952 ima dovoljno kvalitetnu momčad da svakog suparnika u najmanju ruku namuče, a uz to ne valja smetnuti s uma da će Vojvodina doći u Zadar 24 sata nakon nimalo jednostavnom im susreta u Zagrebu. Sve bi to, potencijalno moglo ići u korist Zadrana.

Dva gostovanja Proletera
Konačno, poredak od 8. do 10. mjesta donosi nam također dvije utakmice, ali u petak i nedjelju. Prvo će u petak OVK Split, trenutačno vodeći sastav ugostiti u svom bazenu zrenjaninski Proleter, da bi dva dana kasnije, vaterpolisti banatskog kluba bili gosti Cattara u Kotoru. Zrenjaninci imaju utakmicu i tri boda manje u odnosu na Splićane i Kotorane, te bi Proleter u slučaju punog bodovnog uspjeha ovog vikenda zasjeli na čelo ovog poretka.