Zagrepčani prekinuli za njih neslavan niz

U susretu 10. kola poretka od 4. do 7. mjesta, u skupini A Premier lige, u Rijeci je odigrana pretposljednja utakmica ovog dijela natjecanja. Ona zadnja slijedi u srijedu u Splitu, Mornar – Solaris.

Na Kantridi je gost iz Zagreba, momčad Mladosti svladala domaće Primorje EB poprilično uvjerljivo, 15:12. To je prva pobjeda mladostaša nad Riječanima nakon čak 4 uzastopna poraza od Primorja EB u različitim nadmetanjima. S ova tri boda Mladost međutim neće nimalo promijeniti ili popraviti svoj položaj na tablici, niti je liderski status Riječana u poretku od 4. do 7. mjesta ugrožen. Takvo što smo uostalom naveli i u najavi utakmice.

Primorje EB je susret protiv Mladosti dočekalo opterećeno ne baš zavidnim zdravstvenim stanjem. Gripa se ‘uvukla’ u svlačionicu Riječana, te je to bilo itekako vidljivo. Osim toga, vrlo važan detalj (ako je baš samo detalj). Primorje EB je igralo bez prvog vratara Maura Čubranića i vođe u bazenu i najboljeg igrača, Darka Brguljana. To ne umanjuje vrijednost pobjede Žabaca, ali upotpunjuje sliku.

S druge strane, ovo je odličan početak za Damira Vinceka kojem je gostovanje u Rijeci bio debitantski nastup u ulozi trenera prve momčadi Mladosti. Podsjetimo, krajem prošlog mjeseca je Vincek zamijenio dotadašnjeg trenera Zorana Bajića.
Što se utakmice tiče, Mladost je vodila konstantno od druge četvrtine, nerijetko i s 5 golova prednosti, te su u biti riješili pitanje pobjednika puno prije kraja utakmice.