Mornar i Solaris ‘zatvorili’ A skupinu Premier lige

Zaostalom utakmicom 10. kola Premier lige, skupine A (Zapad), u natjecanju za poredak od 4. do 7. mjesta, Mornar i Solaris su u Splitu spustili zastor na premierligaška natjecanja za ovu kalendarsku godinu.
U utakmici koja ništa nije mogla promijeniti po pitanju konačnog redoslijeda, gosti iz Šibenika su došli do pobjede u doslovno zadnje 22 sekunde. Do tada je bilo 11:11, a onda su u spomenutom vremenu, prvo Roko Akrap, a onda i Noa Burburan pogodili mrežu domaćina za konačnih 13:11, pobjedu Solarisa.

Utakmica nije bila uopće nezanimljiva. Šibenčani su rano i dosta visoko poveli (4:1 u 6. minuti), ali se domaćin brzo ‘pribrao’, smanjio do kraja prve četvrtine, pa onda početkom druge izjednačio, da bi u trećoj i poveli minimalno (7:6, 8:7 i 9:8). U prvoj minuti zadnje dionice i najveća prednost Splićana, (10:8). Nije dugo trajala, a rezultatski ‘egal’ je potrajao do 22 sekunde prije kraja. U tom su trenutku bili izgledniji peterci nego da će jedna momčad postići u tako kratko vremena čak dva gola. Upravo se ovo drugo dogodilo.

Solaris je inače igrao bez Roka Akrapa, a i više je nego očito i vrlo ‘mekano’ u obrani. Šibenčani su naime napravili samo 5 osobnih pogrešaka, od toga dva za kazneni udarac, u cijeloj utakmici.