Sažetak 3. dana turnira A1 lige u Zrenjaninu

U banatskom gradu Zrenjaninu, u Srbiji, završen je prvi od dva turnira A1 lige, skupine B ili Istok. Nakon prva četiri kola, valjevski Valis i Novobeogradski Vukovi imaju omjer pobjeda i poraza 3-1, zrenjaninski Proleter i Vojvodina iz Novog Sada 2-2, dok je jedino Taš iz Beograda bez pobjede, 0-4.

Posljednjeg dana na programu su bile samo dvije utakmice (za razliku od petka i subote), odnosno 5. kolo. Domaćin, sastav Proletera svladao je s dva gola razlike beogradski Taš (10:8). Načelno, ključnu prednost su domaćini ostvarili u prve dvije četvrtine kada su poveli 6:3 odnosno 7:4 nakon prvih 16 minuta. To nije prednost koja bi se inače u vaterpolu činila nedostižnom, ali za ovu utakmicu i za Proleter bilo je sasvim dovoljno za mirno privođenje susreta kraju. U konačnici, razliku od tri pogotka je Proleter održavao još do dvije i pol minute prije kraja (10:7).

U drugoj utakmici dana, Valis je bez problema svladao novosadsku Vojvodinu. Iako, početak nije slutio dobro za sastav iz Valjeva. Vojvodina je dobila prvu četvrtinu 4:2, ali nakon toga je Valis preuzeo ‘stvari u svoje ruke’. Odlična njihova druga četvrtina (5:1) preokrenula je rezultat u Valisovu korist, sve do 7:5. Istim su tempom nastavili Valjevci i u trećoj dionici u kojoj su ponovo postigli 5 golova, a primili sada samo 2. S vodstvom 12:7, Valis je mirno krenuo u zadnju četvrtinu. Štoviše, u njoj su samo dodatno povećali prednost.