Pobjede domaćina u 2. kolu A skupine A1 lige

Subota u A1 ligi donijela je radost samo domaćinima. Nije ih bilo puno, tek dva, ali zato jer nije ni bilo više utakmica. Obje su završile punim bodovnim uspjesima onih sastava kojima smo lagano i prognozirali takav ishod. Iako, oba su susreta ipak najvećim dijelom bila dosta neizvjesna. Kronološki je prvo do nova tri boda došao KPK.

Split je ‘pao’ u zadnjoj četvrtini

U Korčuli je ‘pao’ OVK Split, iako tek u zadnjoj četvrtini. Splićani su bili ti koji su prve dvije četvrtine vodili, dopustivši domaćinima tek dva izjednačenja. Prvi je put KPK poveo tek na samom početku treće četvrtine. Sve do minutu i pol prije kraja, susret je načelno bio sasvim ‘otvoren’, s tek minimalnim vodstvom Korčulana. U posljednjih je 8 minuta ‘pala’ konačna odluka, čak štoviše stekao se dojam da su se u tom razdoblju igre Splićani ‘raspali’. Šest minuta bez pogotka, a ako tomu pridodamo i dvije i pol minute na kraju treće četvrtine bez gola, onda je jasnije kako je KPK od 7:6 došao do 11:6, malo više od dvije minute prije kraja. Na kraju je završilo 12:8.

Sjajni vratar Luka Podrug

U Zagrebu, u bazenu Svetice, Medveščak je došao do prve pobjede ove sezone. No, niti to nije baš bilo tako jednostavno bez obzira što je Zadar 1952 u glavni grad Hrvatske došao sa samo 12 igrača, dakle u startu dva manje u rotaciji. Više od tri četvrtine gledali smo neizvjesnu utakmicu s naizmjeničnim izmjenama u vodstvu oba sastava, ali i sjajnog vratara domaćih, Luku Podruga. Brojka od 19 obrana je u vaterpolu vrlo, vrlo rijetka. Pa opet, čak i uz takav učinak vratara, domaćin je uspio svladati gosta tek u samoj završnici. U biti, konačnih 10:8 je postavljeno pune četiri minute prije kraja, što daje još uvijek dovoljno vremena onomu koji nastoji dostići suparnikovo vodstvo, no kada imate protiv sebe tako raspoloženog vratara, onda to ipak ide malo teže. Upravo je u tom razdoblju između ostalog, vratar Medveščaka obranio i peterac Marinu Jovančeviću. Bodovi su na koncu ostali u Zagrebu.