Sažetak 2. dana turnira u Budvi

U A1 ligi je postalo vrlo nezahvalno bilo što prognozirati, posebno kada su turniri u pitanju, kada se utakmice igraju dan za danom. Pokazao je to, u dobroj mjeri, drugi dan budvanskog turnira A1 lige, skupine Zapad. Za jednu bismo utakmicu rekli da je završila s očekivanim pobjednikom. Za drugu bi samo dodali da je pobjednik očekivan, ali ne i rezultat. Preostale dvije su u sferi manje-više iznenađenja. Krenimo redom.

Neumoljivi Korčulani

Utakmica KPK – Slovenija je ona koja nas nije iznenadila. Niti igrom, pa onda ni konačnim ishodom. Čistih i glatkih 9 razlike, (17:8) za Korčulane koji su i dalje nakon 4 utakmice neporaženi. Već je u prvoj četvrtini bilo 7:3 za KPK, a kada su drugu dionicu dobili ponovo visoko, 5:1 ili ukupno čak 12:4, bilo je jasno da je utakmici tada zapravo bio kraj.

Vrlo uvjerljivo slavlje Primorca

Kotorani, sastav Primorca su drugi sastav sa stopostotnim učinkom, baš kao i KPK, s tim da Primorac ima utakmicu više u odnosu na hrvatsku momčad. Pobjeda Primorca nad Medveščakom je bila za očekivati, ali da će nakon prve četvrtine rezultat biti 7:2 (dakle, još više nego korčulansko vodstvo protiv Slovenaca), pa da će drugu dionicu okončati s 6:2… E, to je bilo ipak malo iznenađujuće. Konačnih 21:7 jedna je od najuvjerljivih pobjeda ove sezone u A1 ligi.

Prvi bodovi OVK Splita

Nema više momčadi koja na svom bodovnom kontu ima nulu. Momčad OVK Splita je svladala, novo malo iznenađenje, domaćina turnira Budvu. Prema igrama, a ponajprije rezultatima prijašnjih utakmica, a posebno dana ranije, malo je tko mogao očekivati ‘dizanje’ Splićana. Čak štoviše, dosta ‘elegantnu’ pobjedu s 5 golova razlike, (14:9). I tu je opet sve bilo razriješeno već do poluvremena jer je nakon dvije četvrtine splitski sastav vodio 8:2. Očito, bila je večer lišena uzbuđenja, neizvjesnosti ili dramatike u zadnjim sekundama.

Trijumf Cattara

Dvostruko je slavlje u petak navečer bilo u kotorskim domovima. Naime, ne samo Primorac, već je i Cattaro slavio. Opet, lagano iznenađenje. Dobili su sasvim solidan (do ovog petka) Zadar 1952 s pet golova razlike (15:10). Kod Zadrana se isticao jedino Domagoj Butić koji je postigao 6 pogodaka. Usamljen. Možda je razlika i u broju strijelaca jer je Cattaro imao 7 igrača koji su pogađali suparnički gol, dok su kod Zadra 1952 to činila samo četvorica.