Dvije pobjede beogradskih klubova

U Srbiji su odigrane dvije utakmice državnog prvenstva koje se računaju i za Premier ligu, skupina B ili Istok. Ono što je zajedničko objema utakmicama su pobjede beogradskih momčadi. Mogli bi ići i dalje, pa malo pridodati – uvjerljive pobjede BG sastava.

Ovo se prvenstveno odnosi na prvaka Srbije, Novi Beograd koji je u svojem bazenu deklasirao Šabac čak 23:9. Novi Beograd kada krene, ne zna stati. ‘Mlinac’ koji radi 100 na sat. U svojoj su postavi imali čak dvojicu igrača s po 5 pogodaka, Nikolu Jakšića i Alvara Granadosa. Drugu četvrtinu su dobili 5:0, u poluvremenu imali čak 13:3. Naime, izrazito je golovima obilovala i prva dionica s 8:3 u korist kasnijeg pobjednika.

Manje-više nonšalantno je prošla i Crvena zvezda u Kragujevcu. Domaći Radnički je ‘držao dah’ s crveno-bijelima malo više od dvije četvrtine. Dalje nije išlo. U poluvremenu 4:4, ali onda su u trećoj četvrtini gosti postiglo golova koliko u prijašnje dvije. Prešli su u uvjerljivo vodstvo i mirno priveli utakmicu kraju, do svoje pobjede 10:7. Draško Gogov i Marko Radović su bili najučinkovitiji kod pobjednika s po 3 gola.