Započeo turnir u Zagrebu

Utakmicama prvog kola u Zagrebu počeo je jedan od posljednja dva turnira Premier regionalne vaterpolo lige. Prvi su u bazen skočili igrači Crvene zvezde i Jadrana iz Herceg Novog. Pobjedu je odnijela crnogorska momčad rezultatom 9:11 (4:5, 1:0, 0:3, 4:3). Ovom pobjedom Jadranaši su preskočili Crveno-bele na tablici, ali imaju utakmicu više. Momčad iz Beograda večerašnjim porazom uvelike si je smanjila izglede za plasman na Final four. Tijekom prve četvrtine Novljani su konstantno bili u prednosti od jednog do tri pogotka razlike. Do izjednačenja Zvezda je došla tek krajem drugog perioda. Nakon loše odigranih drugih osam minuta igre, momčad s obale Crne Gore ponovo je podigla razinu svoje igre i s tri pogotka u nizu nanijela novi udarac momčadi iz glavnog grada Srbije. Ipak uslijedila je dobra sekvenca Zvezdaša i nakon nešto više od pet minuta borbe u posljednjoj četvrtini stižu do novog izjednačenja. Jadran je do kraja susreta bio precizniji u napadu i ostvario je vrlo bitnu pobjedu. Danilo Radović i Marko Petković bili su najefikasniji u pobjedničkoj momčadi postigavši po tri pogotka, s druge strane Stefan Pješivac imao je jednaki učinak.

U drugoj utakmici večeri splitski Jadran upisao je uvjerljivu pobjedu protiv Budve Budvanske rivijere. Konačan rezultat bio je 17:7 (7:1, 2:1, 3:3, 5:2). Splićani su od samog početka pokazali da su za klasu bolji sastav od protivnika i u prvih osam minuta rješili su pitanje pobjednika. Ostatak utakmice bio je puko odrađivanje posla s obje strane terena. Mladi Robert Stojanac bio je prvo ime susreta upisavši se četiri puta u listu strijelaca.

Posljednji susret dana donio je vrlo uzbudljiv dvoboj izeđu Mladosti i Mornara. Nakon 32 minute borbe u bazenu razlog za slavlje imali su Žapci jer su slavili rezultatom 11:7 (3:3, 2:3, 4:0, 2:1). Kroz prvu četvrtinu momčadi su se izmjenjivale u vodstvu, ali na prvi odmor otišlo se neriješenim ishodom. Kroz drugih osam minuta vodila se jednako žestoka borba u bazenu, no Mornarevci su ipak uspjeli postignuti pogodak više. Momčad iz Splita u drugom poluvremenu doživila je znatan pad u igri i Mladostaši su četirima pogocima u izu pobjegli na nedohvatljivu prednost. Možda su Splićani već mislima bili na sutrašnjoj utakmici protiv Budve koja će presuditi o tome tko će direktno ispasti u niži rang natjecanja. Marin Dašić bio je prvo ime dvoboja postigavši četiri pogotka.

Sutra navečer počinje turnir u Kragujevcu, dok se u Zagrebu igra drugo kolo. Petak donosi i prve utakmice na turnirima A1 lige u Kranju i Nišu.

Raspored petak navečer

KRAGUJEVAC, prvo kolo

  • 17.00 Jug AO-Primorac
  • 18.50 Radnički-Partizan
  • 20.40 Šabac-Solaris

ZAGREB, drugo kolo

  • 17.00 Jadran HN-Jadran ST
  • 18.50 Mornar-Budva BR
  • 20.40 Šabac-Solaris