A1 liga – Rezime nedjelje

Uzbudljiv remi u Novom Sadu

Nakon subotnjeg remija Budve i Cattara u Korčuli, nedjelja je ponudila i drugi remi, te poprilično uzbudljivu utakmicu u Novom Sadu gdje su Proleter i Medveščak osvojili po bod (13:13). Ovdje je čak 7 igrača (4 iz zrenjaninske, a 3 iz zagrebačke momčadi) prijevremeno napustilo bazen zbog isključenja. Dvojica su iskjučena s pravom zamjene – Šimunović kod Medveščaka u drugoj četvrtini, te Ilić u Proleteru u trećoj dionici. Upravo su u tim četvrtinama suparnički klubovi i ostvarivali najveću prednost.

Tako je Proleter dobio drugu četvrtinu 5:1, a Medveščak treću 5:0! U zadnju je četvrtinu zagrebački sastav ušao s prednošću tri gola (11:8). Proleter je smanjio na samo gol (11:10), ali tada Medvjedi preko svojeg najboljeg igrača, dvama pogocima Pave Markovića odlaze u prednost 13:10, a do kraja je ostalo manje od dvije i pol minute. Ipak, Medveščak nije uspio sačuvati prednost. Primili su tri uzastopna gola (u minutu i pol, Čabrilo dvaput, te Mitrović 37 sekundi prije kraja). Proleter se tako spasio poraza na čijem su rubu bili i osvojio bod, baš jasno koliko i zagrebački Medveščak.

Druga pobjeda Riječana

Riječani, momčad Primorja EB ostvarila je i drugu pobjedu pobijedivši OVK POŠK (15:11), unatoč problemima koje je Hinićeva momčad imala u otvaranju utakmice. Naime. već u 4. minuti je Luka Babić isključen bez prava zamjene što je splitska momčad iskoristila dakako da rezultat od 1:0 za Primorje EB pretvore u svoje vodstvo 4:2 pred kraj prve četvrtine. Riječani su do kraja prve četvrtine uspjeli smanjiti na 4:3, a onda su u drugoj četvrtini ‘uprli’ iz sve snage, tu su dionicu dobili čak 6:2, poveli ukupno 9:6 i usmjerili utakmici na svoj mlin. Primorjašima nije previše zasmetalo što su kasnije, zbog treće osobne ostali i bez Tončinića i Brubnjaka.

Valis na valu pobjede

U Nišu je domaćin izgubio i drugu utakmicu, odnosno do druge je pobjede došao sastav iz Valjeva, (11:7 za Valis). Nije Nišlijama pomogao dobar realizatorski dan Jovana Tanasijevića (5 golova). Valis je imao sličan odgovor (Dimitrije Obradović, 4 pogotka), ali važnije od toga je da su Valjevci kontrolirali utakmicu od samog početka (3:1 na kraju prve četvrtine, 6:2 u poluvremenu, pa i 8:2 početkom treće dionice ili 11:5 sredinom zadnje četvrtine).

Budva uvjerljiva u Korčuli

U Korčuli je Budva pobijedila domaćina KPK, te Budvani otok Marka Pola napuštaju sa solidnim bodovnim ulovom (remi i pobjeda, 4 boda). Dva početna kratkotrajna izjednačenje (1:1 i 2:2) bilo je sve što su Korčulani uspjeli napraviti. Praktički cijele 32 minute je crnogorska momčad bila bolja, te je to i kapitalizirala uvjerljivom pobjedom. Osobito u uvjerljivi bili u trećoj četvrtini koju su dobili čak 5:1.

Sljedeći turnir A1 lige je planiran za 18. do 20. XI. 2022.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *