Završni turnir RVL do 14 godina – Sažetak drugog dana

LIza ukupno 10 klubova koliko ih se u Šibeniku i tamošnjem bazenu Crnica natječu na završnom turniru Regionalne lige za kadete, igrači do 14 godina, su 3. i 4. kolo. Drugim riječima, pred nama je još samo jedno kolo natjecanja u skupini u kojoj se ‘love’ mjesta za daljnju borbu za poredak. Podsjetimo, dva prvoplasirana sastava ulaze u polufinale.

U skupini A vodi Banjica Beograd sa 6 bodova (3 utakmice), a zatim slijede Jadran HN 6 (4), Medveščak 4 (3), POŠK 1937 0 (3) i Valis Valjevo 0 (3).

U skupini B u prednosti je Jadran iz Splita sa 6 bodova (3 utakmice), Šabac ima 4 boda (3), baš kao i Budućnost 4 (3), a zatim slijede Solaris 2 (2) i Budva 0 (3).

Splitski Jadran je slavio u obje svoje utakmice, učvrstio time prvo mjesto u B skupini, te su vrlo blizu osvajanja čelnog mjesta. U 5. kolu igraju protiv Budve koja nema ni boda.
Splićani su u petak svladali Budućnost, 11:8 i Solaris 12:10. Protiv crnogorske momčadi je ključna bila zadnja četvrtina koju su Splićani dobili 4:1, nakon što je po isteku treće dionice bilo 7:7. Protiv Šibenčana, u međuhrvatskom dvoboju, Nardo Skejić je golom iz kaznenog udarca 9 sekundi prije kraja osigurao pobjedu splitskog Jadrana.

Vodeći sastav u A skupini, Banjica iz Beograda zabilježila je visoku pobjedu. Pobijedili su splitski POŠK 1937 s 13 golova razlike, 21:8.
Minutu i pol prije kraja druge četvrtine, Banjica je već vodila 12:2.

Najviše golova je dao crnogorski derbi, Budućnost – Budva 16:14. Tu se odvijala žestoka borba i još je četvrtinu prije kraja Budva imala minimalnu prednost. U zadnjoj dionici je Budućnost podignula ritam, dobila taj dio igre 6:3, te su Podgoričani ostavili Budvane na začelju. U pobjedničkim su redovima čak dvojica igrača postigla po 5 golova – Sava Stamatović i Andrija Aleksić.

Hrvatski derbi odigrali su pak u A grupi, Medveščak i POŠK 1937. I ovdje je bilo obilje pogodaka, 17:12, ali je pobjednik rano odlučen. Već u prvoj minuti druge dionice su medveščakovci poveli 5:0.

Jadran iz Herceg Novog je zato početkom petka svladao taj isti Medveščak, 12:11 u poprilično neizvjesnoj utakmici. Neodlučeno je (10:10) bilo još samo tri minute prije kraja. S dva gola (Sladović i Radanović na ulasku u zadnju minutu), Novljani su došli do nove pobjede.

Naime, Jadran (HN) je svladao kasnije i Valis iz Valjeva, 20:6 što je najviša pobjeda dana. Sredinom druge četvrtine je bilo 9:0, a u poluvremenu 12:1 za ekipu iz Herceg Novog.

Posljednju utakmicu petka, susret 4. kola B skupine odigrali su Šabac i Solaris, 15:7. Šapčani su cijelo vrijeme vodili, ali se nakon treće četvrtine nije još moglo sa sigurnošću tvrditi tko će osvojiti bodove. Međutim, zadnju su dionicu Šapčani odigrali maestralno, riješili s 5:0 u svoju korist i osvojili nove bodove.

Subotnje prijepodne donosi nam utakmice 5. kola, a s njime i konačan rasplet po skupinama odnosno određivanje parova polufinala, kao i ostalih utakmica za poredak.