Početak natjecanja i u A1 ligi

Nakon Premier lige koja ovog vikenda već igra novo dvokolo (3. i 4. kolo), starta i tzv. donji dom regionalnih nadmetanja ili A1 liga. Ona se baš kao i u Premier ligi dijeli na dvije skupine.

U skupini A su, u jednoj podskupini hrvatski klubovi- Medveščak, KPK, Zadar 1952, OVK Split; dok drugu podskupinu skupine A čine Budva, Cattaro, Primorac Kotor i reprezentacija Slovenije.

U skupini B je 5 srpskih kubova – Valis Valjevo, Proleter Zrenjanin, Taš Beograd, Vukovi Beograd i Vojvodina Novi Sad.

U skupini A je zamišljeno da svaka momčad odigra protiv svakog suparnika dvije utakmice kroz četiri turnira, nakon kojih bi se formirao poredak. Međutim, ovog vikenda će se odigrati turnir (u Kotoru) na kojem sudjeluju momčadi iz jedne podskupine, dok će podskupina u kojoj su hrvatski klubovi ipak odigrati malo drukčije za početak. Tako će u subotu Medveščak ugostiti Korčulane iz KPK dok će Zadar 1952 i OVK Split svoj susret odigrati sljedeći tjedan, u utorak, 3. X.

Prve utakmice u A skupini na rasporedu su već ovog petka (29. IX.) kada će se u Kotoru odigrati utakmice 1. kola turnira na kojem sudjeluju dva kotorska kluba, Primorac i Cattaro, zatim Budva i slovenska reprezentacija.

Što se tiče skupine B (srpski klubovi) ondje će se odigrati dva turnira u XII. mjesecu 2023. godine u kojima će svaki klub također odigrao po dvije utakmice i tako se formirao poredak.

OVK POŠK postao OVK Split

Jedan je klub uoči početka sezone promijenio ime, a radi se o dosadašnjem OVK POŠK iz Splita. Kako su iz Uprave navedenog kluba objavili, službeno ime tog kluba od sada je – OVK Split. Na službenoj klupskoj web stranici piše: „OVK POŠK s ponosom najavljuje svoju transformaciju u Omladinski vaterpolski klub Split! Ova promjena dolazi kao rezultat dubokog osjećaja povezanosti s našim gradom i želje da naša sportska zajednica odražava našu identifikaciju sa Splitom. OVK Split će i dalje biti istinski prvoligaški tim, predstavljajući naš grad na nacionalnim i regionalnim natjecanjima. Naša povijest i tradicija ostaju netaknuti, a ovom promjenom želimo još snažnije utemeljiti naše korijene i ponosno nositi ime našeg voljenog grada”.