Sažetak prvog dana A1 turnira u Zrenjaninu

U Banatu, točnije u gradu Zrenjaninu je u petak startala A1 liga, skupina B ili Istok. Prvi dan natjecanja ujedno je bio i dan s dva odigrana kola. Uostalom, isto slijedi i u subotu.

Za najuvjerljiviju pobjedu dana, a inače je bila riječ o susretu 2. kola, pobrinuo se Valis iz Valjeva koji je ‘zatrpao’ mrežu suparnika iz Beograda, sastava Taš. Završne brojke na semaforu bile su 25:8. U zadnjoj je četvrtini Valis uspio postignuti čak 11 golova! Kod pobjednika, osim dvojice vratara, samo jedan igrač nije zatresao mrežu Taša. Pobjednik je inače 6 golova postigao iz ukupno 7 peteraca.

Tašu inače ni dan nije baš najbolje počeo, jer ih je u 1. kolu pobijedio NBG Vukovi, također uvjerljivo, 19:8. Pobjednici su bili izrazito precizni, uigrani u situacijama s igračem više. Iz 14 takvih napada čak 11 golova. Kada tomu pridodamo i od 3 peterca, 2 realizirana, ispada da su Vukovi samo tri gola postigli iz pozicijskog napada.

Najzanimljiviji odnosno najneizvjesniji susret prvog dana, bila je također utakmica 1. kola, vojvođanski derbi između novosadske Vojvodine i domaćina turnira, Proletera. Pobijedili su Novosađani s dva gola razlike (11:9), no utakmica je bila ‘otvorena’ do zadnje minute. Vojvodina je pogodak za potvrdu pobjede postigla tek 9 sekundi prije kraja.

U zadnjoj utakmici dana, NBG Vukovi su pobijedili Proleter 13:7, s tim da je najveći posao napravljen već u prvih osam minuta. Nakon prve četvrtine su Vukovi vodili 5:1.