Jugaši dobili Jadrana s 5 metara

Derbi nije iznevjerio očekivanja. Najzanimljiviji par 2. kola nadmetanja za poredak od 1. do 3. mjesta u skupini A Premier lige, sučeljavanje Jadrana i Jug Adriatic osiguranja, donijelo je kako odličan, zanimljiv, tako i maksimalno neizvjestan vaterpolo. Uostalom, kad se pobjednika odlučuje tek šutevima s 5 metara, onda je svima jasnije kakva je to utakmica bila.

Susret u kojem je primjerice Marko Žuvela (Jug Adriatic osiguranje) pogodio sa sredine bazena. Bilo je to za 6:4 vodstvo Gospara, sa zvukom sirene koja je označila kraj druge četvrtine. Nešto ranije je vratar Mate Anić (Jadran) obranio peterac Mari Jokoviću, a to je podatak s kojim se može pohvaliti malen broj vratara. Anićev kolega s druge strane, Toni Popadić opet je briljirao, skupio 12 obrana, a posebno je čudesna bila ona Luki Bukiću, inače ponajboljem jadranašu, pred kraj utakmice, već kod rezultata 11:11.

Posebna priča ove utakmice je Rino Burić. Ocjena 5 plus. Toliko je i golova dao. Ne plus, već 5, a od toga čak 4 u zadnjoj četvrtini ili drugim riječima sve golove gostiju. Praktički je odigrao simultanku s Jadranom, kada bi malo pretjerivali.

Jadran je prvi poveo (Fatović za 1:0). To je bilo početkom druge minute, ali do sljedećeg vodstva Splićana morat će proći cca 23 i pol minute! Naime, to sljedeće vodstvo Splićana je bilo u otvaranju zadnje četvrtine. Jugaši su brzo nakon Fatovićevog gola ‘okrenuli’ (1:2), što je bio samo početak jer su u drugoj dionici vodili triput po dva gola razlike (4:2, 5:3 i 6:4 za Kobešćakovu momčad). Dva gola prednosti bilo je još i do pred kraj treće četvrtine (7:5), kada Crnogorac u redovima Jadrana, Đuro Radović s dva gola poravnava na 7:7 uoči zadnje dionice.

Tu zadnju sjajno otvara domaćin. Bukić s igračem više, pa onda opet Radović, iz peterca dovode domaćina u prednost 9:7. Kada uzmemo u obzir da su jugaši vodili još tri i pol minute prije kraja treće 7:5, ispada da je Jadran uspio u 5-6 minuta igre napraviti niz 4-0! Možda bi to nekoga demotiviralo, ali ne i Rina Burića. Tu on stupa na scenu, daje prvo dva gola za egal (9:9), pa onda stiže i dva sljedeća minimalna vodstva Jadrana.

Nakon 11:11 po okončanju 32. minute, prišlo se raspucavanju peteraca gdje su puno smireniji i precizniji bili jugaši. Pogodili su i Žuvela i Joković i Burić (naravno), a s druge strane to nisu uspjeli Marinić Kragić, Fatović i Bukić.

Dva boda zasluženo Dubrovčanima, a Splićanima 1 za utjehu da su toliko imali nakon zadnje četvrtine.