Borba za 2. mjesto A1 u Zagrebu i Korčuli

Kakav vikend u A1 ligi. Samo dvije utakmice, zaostale iz 10. kola skupine A (Zapad), ali uzbuđenja zajamčena. Naime, rasplet susreta iz 9. kola donio je maksimalnu neizvjesnost i izjednačenu utrku u kojoj se čak tri momčadi bore za 2. mjesto. Prvog pratitelja nedodirljivog kotorskog Primorca. U igri su dakle – KPK, Medveščak i Zadar 1952. I svi imaju izgleda. Pogled na tablicu prije utakmica kazuje nam da KPK ima 27 bodova, Medveščak 25, a Zadar 1952 bod manje u odnosu na Zagrepčane, 24. Ovog se vikenda pak sastaju; Medveščak – OVK Split odnosno KPK – Zadar 1952. Prva je na rasporedu, u subotu, utakmica na zagrebačkim Sveticama.

Medvjedi su izraziti favoriti doma protiv OVK Splita. Ukoliko su mogli furioznom igrom u zadnjoj četvrtini (6:1) u gostima slaviti protiv Zadra 1952, onda je za vjerovati da doma mogu svladati goste iz Splita. Neovisno tomu što su u zadnjim sekundama zadarskog susreta crvene kartone dobili trener Ivan Rukavina i igrač Josip Reichel. Pobjedom bi dakako preskočili Korčulane na drugom mjestu i nadali se da će Zadrani na otoku Marka Pola po pun ulov.

Dan kasnije, u nedjelju će u bazenu Gojko Arneri u vodu uskočiti domaći KPK i Zadar 1952. Korčulani prije ovog kola brane drugo mjesto, a najbolja im je obrana dakako – pobjeda. Međutim, nije ni Zadar 1952 bez šansi. Zadrani bi pobjedom bili bolji od Korčulana (bolji međusobni omjer), te bi završili na trećem, a KPK bi pao na 4. mjesto. Ima doduše i još jedna opcija. Zadrani pobjedom mogu biti i drugi, preskočiti KPK, ali i Medveščak, jasno pod uvjetom da Medvjedi kiksaju dan ranije pred svojim navijačima. Sve u svemu, solidno zanimljiv vikend.