Odigrano 4. kolo

Nedjelja je donijela 4 utakmice 4. kola A1 lige u različitim ‘razredima’ odnosno borbama za poredak.

Uvjerljivi Valis i Primorac
U Valjevu izgleda da Valis i KPK nisu baš pridavali preveliku pozornost obranama. Samo tako je moguće protumačiti rezultat 21:15 ili čak 36 golova u 32 minute. Samo je prvu četvrtinu gostujući sastav održavao ritam, štoviše i vodio (0:2, 2:3 i 3:4). Od druge četvrtine pa do kraja susreta domaćin je preuzeo sve konce igre u svoje ruke do zaslužene pobjede.

U drugoj utakmici ove skupine, Kotorani su se oporavili nakon poraza dva dana ranije u Valjevu, te su sada ‘uzeli mjeru’ Novobeogradskim Vukovima u njihovom bazenu. Ovo pobjedom je Primorac ponovo usamljen na vrhu poretka od 1. do 4. mjesta s 15 bodova. Cijelu su utakmicu Kotorani vodili i držali na 1-3 gola udaljenosti domaćina, da bi u zadnjoj četvrtini Primorac dodatno pojačao ritam i na koncu pobijedio s visokih 6 pogodaka razlike.

Trijumfalni vikend Novosađana
U nadmetanju od 5. do 7. mjesta novosadska Vojvodina je suvereno preuzela prvo mjesto, ali prije svega baš proteklog vikenda dokazala svoju nadmoć. Naime, Novosađani su bili u gostima kod oba suparnika, te su oba dobili u njihovom bazenu. Glatko kao suza. Nakon subote i slavlja u Sveticama protiv Medveščaka, Vojvodina je pobjedonosno napustila i Zadar.
Konačna pobjeda nad Zadrom 1952 od gola razlike (12:11) može stvoriti krivi početni dojam. Gosti su naime bili puno bolji. Prva četvrtina 5:1, početkom druge i 6:1 za Vojvodinu koja više ne samo da nije niti jednog trenutka ispustila vodstvo, nego ono nije bilo niti ugroženo. Uostalom, gosti su imali prednost od četiri pogotka (12:8) malo manje od dvije minute do kraja. Tada su se očito odlučili malo opustiti u vodi zadarskog bazena, pobjeda je bila osigurana, pa je domaćin uspio samo ublažiti poraz.

Pobjeda Cattara
U 4. kolu nadmetanja za poredak od 8. do 10. mjesta, kotorski Cattaro je doma svladao zrenjaninski Proleter. Gosti iz Banata su odolijevali, održavali utakmicu u ‘egalu’ do sredine treće četvrtine kada je Cattaro prvi put došao do osjetnijeg vodstva (10:6). Dva do tri gola razlike Kotorani su uspjeli održavati sve do kraja utakmice.