Uzbudljiv turnir u Šapcu

Od četvrtka se u Šapcu (Srbija) odigrava završni turnir najboljih momčadi Regionalne lige, ali uzrasta do 14 godina, odnosno za igrače rođene 2010. i mlađe. Riječ je o nadmetanju 10 najboljih sastava ili Final 10, odnosno slično kao proteklog tjedna turnir Final 10 za uzrast do 12 godina u Korčuli.

Deset je momčadi u Šapcu za početak podijeljeno u dvije skupine.
U jednoj su – Šabac, Mornar Split, Jadran Herceg Novi, Primorac Kotor i Medveščak Zagreb; dok drugu čine – Solaris Šibenik, Budva, reprezentacija Slovenije, Partizan Beograd, Radnički Kragujevac.
Igra se po istom sustavu natjecanja kao i Korčuli (djeca do 12 godina), a to znači, svaki klub igra unutar skupine sa svakim suparnikom ili svatko po 4 utakmice. Temeljem poretka u skupini, u nedjelju ili završnog dana natjecanja se igra za konačan poredak, a parovi su: A1 – B1 za prvo mjesto, A2 – B2 za treće mjesto itd.

Nakon prva tri kola, u ‘svojoj’ je skupini u najboljem položaju beogradski Partizan koji nakon tri utakmice ima sve tri pobjede. U drugoj je skupini stanje nešto zamršenije i neizvjesnije, budući da ondje nakon prve tri utakmice jednako toliko sastava ima po 6 bodova – Jadran (HN), Šabac i Primorac. Konačan je rasplet po skupina vrlo izvjestan tek u subotu navečer.